torsdag 15 februari 2007

modevisningslördag

Efter att ha förberett sig i två hela veckor; valt ut kostymer, utklädningskläder, kjolar, sjalar, frisyrer var det dags att gå catwalk nerför trappan från sovrummen som fungerat som omklädningsrum till matrummet som dagen till ära hade gjorts om till en stor modevisningslokal. Inbjudna var vänner och bekanta till både barn och personal på barnhemmet.

Laura och Maria, två av de yngsta flickorna på barnhemmet, kom tillsammans med sina nya italienska föräldrar. De två systrarna adopterades i januari av ett italienskt par och tillsammans flyttar de hela familjen till Italien i början av mars. Laura och Maria kom iklädda typiska cochabambinska dräkter bestående av blus och ”pollera”, en sammetskjol med volanger som vanligtvis når ner till knäna.

De flesta andra barnen, inspirerade av en japansk modevecka från vilken foton var uppsatta på hela barnhemmet, klädde sig till publikens förtjusning så galet de förmådde. En del med randiga strumpbyxor på armarna, andra hade endast halsdukar som tröjor.
Vackrast av dem alla var nog Gabrielle som hade klätt ut sig till geisha.

I slutet av dagen delades priser ut till var och en av deltagarna och barnen började redan innan showen var över att fråga när nästa modevisning skulle hållas.

Inga kommentarer: