måndag 15 november 2010

I väntan på en ny container


För en månad sen var jag hemma i Sverige och packade en ny container. Den här gången var det stockholmarna som fick chansen att donera sina prylar till Kuriosa. Vi ställde upp en 20-fotare på Gärdet och körde runt med en lastbil under fyra dagar och hämtade möbler och pianon från alla tänkbara sorters familjer.

Nu står containern i Chiles hamn i väntan på min lastbilschaffis som snart kommer dit och hämtar den. Sen ska det begagnade godset in på kuriosa för prissättning och försäljning.

Varje år donerar vi ett piano till en organisation vi tycker gör nåt vettigt här i Cochabamba. Förra året gick ett piano till barnhemmet för flickor "Herdens hjärta", som ju många av er stödjer genom fadderskap. I år gick pianot till "Performing Life", en cirkus- och musikskola som arbetar med barn och ungdomar som bor på gatan.


2 kommentarer:

Colombialiv sa...

Tack för inbjudan, Annika! Jag lägger genast till i min rss-läsare.

Vad spännande att läsa om Kuriosa också, hur fraktar ni grejerna via container utan att spendera en förmögenhet?

Britt Ahdev sa...

vi spenderar en förmögenhet. som tur är kan svenskt skräp (som till ex pianon, omoderna soffgrupper från 2009, hemmagym osv) säljas till hutlösa priser. cochabambinska överklassen "hjälper" härmed till att stötta många bra projekt!