söndag 12 oktober 2008

En liten bit av himlen

Idag hölls invigning för Niños Con Valors nya projekt "Pedacito de Cielo" ("En liten bit av himlen"). Projektet innefattar bl a ett daghem för barn med HIV och ett träningsprogram för familjer med HIV. Tolv stycken barn är redan inskrivna på daghemmet och ett arbete har inletts med deras familjer.

I Bolivia bor för närvarande mellan 7000 - 17 000 människor som är smittade och antalet ökar stadigt. Diskrimineringen av dessa personer är stor: det är få tandläkare eller läkare som vill ta emot dem, det finns inga dagis som accepterar smittade barn och när en organisation för ett par år sedan försökte starta ett särskilt daghem för smittade stängdes detta ner av demonstrerande grannar. Pedacito de Cielo är därmed det första bolivianska daghemmet för smittade. Platsen för dagiset hålls anonym och utifrån verkar den lilla biten av himlen vara ett alldeles vanligt hus.

Niños Con Valor samarbetar med en organisation vid namn "Vivo en Positivo" ("Jag lever positivt") som arbetar särskilt med människor som bär på HIV/AIDS.

Inga kommentarer: