onsdag 6 juni 2012

Containerpackning i Stockholm: 20-22 juli, 2012

Nu är det dags för ännu en containerpackning i Sthlm. Detta är sjätte containern som fraktas från Sverige till Kuriosa, Bolivia. Det har visat sig vara en bra solidaritetsidé att frakta hit gamla möbler, pianon och prylar som svenskar annars skulle ha slängt eller staplat upp i dammiga förråd. När dessa säljs i den lokala secondhandbutiken istället för på någon secondhandbutik i Sverige, så blir behållningen större och bidragen till lokala projekt kan öka.

Småningom är tanken att Kuriosa ska drivas med hjälp av lokala (bolivianska) donationer, precis som en svensk second hand (ja, det finns många även här med samma överflöd som oss svenskar). Men medan den alldeles nya donationsidén håller på att landa hos den välbärgade delen av lokalbefolkningen -och för att inte affären ska vara tom och tråkig under tiden- så kommer dessa årliga svenska "containerhjälpsändningar" och förvandlar Kuriosa till en riktig möbel- och prylhotspot!
Första containern packas i ett minusgradigt Göteborg, januari 2009. 
(på bilden: Annika)

Andra containern packas i Stockholm, sommaren 2009. (på bilden: Erik)

Se fler bilder på www.facebook/TIENDAKURIOSA

Har du möjlighet att hjälpa till så funkar containerpackningen på följande vis:

Under tre dagar arbetar ett hämtnings- och packningsteam i grupper om två pers, med att köra omkring med en lätt lastbil och hämta saker som folk vill skänka. De kör detta till Containern, lastar av och packar in. Fredags- och lördagspassen brukar vara hämtnings- och avlastningspass, medan söndagspassen brukar vara inpackningspass. Då ska alla prylar stuffas in så tajt som möjligt, containern stängs igen, överblivande möbler lämnas på myrorna och lastbilen körs tillbaka till uthyrarna.


KOM MED I TEAMET! Lämna en kommentar här med emailadress el. telnr, eller skriv till info@medmanniskor.se så hör jag av mig!

Inga kommentarer: